Use case: projectontwikkelaars

  • Hulpcentrum
  • Use cases
  • Use case: projectontwikkelaars
Inhoudsopgave

Er komt veel kijken bij de realisatie van duurzame energieproductie systemen. In de ontwikkelfase zul je omwonenden moeten betrekken en mee moeten krijgen in de plan en vergunningsfase. Je hebt het verdienmodel voor de operationele fase dat goed in elkaar moet zitten. Projectontwikkelaars die via All in power energie kunnen leveren aan afnemers kunnen een aantal voordelen behalen.

Hogere opbrengst energieverkoop

De project ontwikkelaar kan haar energie via All in power direct leveren consumenten voor het tarief dat consumenten gewend zijn te betalen. Je kan in deze situatie 27% meer verdienen. Bij verkoop wordt normaliter het correctiebedrag verdient aan de energie (0,040) plus de omzet van de GVO verkoop (0,005). Dit brengt de referentieomzet op 0,045 euro per kWh. Via All in power ontvangt de projectontwikkelaar 0,06 € per kWh van haar afnemers voor de geleverde energie. Na aftrek van de profielkosten van ongeveer 0,003 euro per kWh blijft er 0,0057 euro per kWh over. We nemen aan dat er een productiesysteem wordt gebouwd dat 1.000.000 kWh per jaar produceert en dat de reguliere consumentenprijs voor consumenten 0,06 euro per kWh is.

Resultaat uit energieverkoop in situatieTarief (netto)Voordeel
Resultaat bij levering aan traditionele energieleverancier0,045 €/kWh
Scenario 1: Directe levering aan omwonenden via All in power0,057 €/kWh+27%
12.000 €/jaar
Scenario 2: Directe levering aan omwonende via All in power0,047 €/kWh+4%
2.000 €/jaar

Projectontwikkelaars betalen een vergoeding voor de dienstverlening van de energieleverancier die de uitwisseling van energie faciliteert. Een traditionele leverancier rekent hier zo’n 0,03 euro per kWh voor. Bij All in power zijn deze kosten ook 0,03 euro per kWh maar dan wel voor levering DIRECT aan afnemers waardoor je 27% meer verdient aan de verkoop van je energie. Of je levert je energie met korting voor een tarief van 0,05 euro per kWh. Na aftrek van de profielkosten verdien je alsnog 4% meer dan in de traditionele constructie.

Draagvlak

Door de grotere opbrengstpotentie kan je je energie ook tegen lagere tarieven leveren aan afnemers. Dit is een manier om draagvlak te creëren. Duurzame energie verbindt mensen en omwonenden zijn trots op de duurzame energie waar ze aan hebben bijgedragen via hun energierekening. Je biedt omwonenden een voordeel als ze energie afnemen van jouw project. Je verlaagt de prijs bijvoorbeeld naar 0,05 euro waarmee je nog steeds 4% of 2.000 euro per jaar meer verdient.